Oproep tot deelname aan een studie over voorafgaande zorgplanning binnen de huisartsenpraktijk

06-07-2020

Dutch text only

Voorafgaande/vroegtijdige zorgplanning (VZP) is een proces waarbij patiënten samen met hun familie en zorgverleners praten over hun wensen en voorkeuren m.b.t. toekomstige zorg in de laatste levensfase. De huisarts speelt een belangrijke rol bij het tijdig opstarten van dit proces.

De onderzoeksgroep Zorg Rond het Levenseinde van de Vrije Universiteit Brussel voert, in samenwerking met de Universiteit Gent, een onderzoek uit waarbij we een vernieuwde aanpak rond het thema “voorafgaande/vroegtijdige zorgplanning” evalueren binnen de huisartsenpraktijken.

Voor deze studie wordt een grootschalige evaluatie uitgevoerd van een interventie ontwikkeld voor huisartsen en hun patiënten met een chronische, levensbeperkende aandoening. Aan deelnemende huisartsen wordt een gratis training aangeboden over VZP die erkend werd voor accreditering in ethiek en economie.

Tijdens de studieperiode, die 6 maanden duurt, zullen alle deelnemende artsen 3 keer gevraagd worden om een korte (online) vragenlijst in te vullen. Ze ontvangen hiervoor een waardevon twv. 50 Euro.

Voor meer informatie en/of om uw interesse bekend te maken kan u terecht bij onderstaande link:

(https://bit.ly/VZPHuisartsen, Onderzoek VZP bij huisartsen)

Flyer: 202007061.huisarts_flyer_nieuw_01072020_webeditie.pdf

 
Share this
Deel dit bericht